Вибори по округу №179: кандидат від «Слуги народу» знялася на користь Світличної

Читать на русском

Кандидат від партії «Слуга народу» Вікторія Алєксєйчук зняла свою кандидатуру у проміжних виборах народного депутата України по округу №179, коли з'ясувалося, що ексголова ОДА Юлія Світлична теж серед кандидатів.

Про це сказано у повідомленні пресслужби «Слуги народу» у Facebook.

Довибори в Харківській області: хто ваш кандидат у нардепиПропонуємо перевірити, чи збігаються ваші очікування від народних депутатів із програмою кандидата, якому ви симпатизуєте.

Також у ЦВК підтвердили, що у проміжних виборах народного депутата України 15 березня 2020 року братимуть участь 37 кандидатів.

«Відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, під час якого було скасовано реєстрацію кандидатів у народні депутати України Алєксєйчук В.І., висунутої політичною партією «Слуга народу», та Діденка О.В., який балотувався у порядку самовисування в ОВО № 179 на проміжних виборах народного депутата України 15 березня 2020 року. Рішення прийнято у зв’язку з відповідними заявами вказаних кандидатів у народні депутати України про відмову від балотування, які надійшли до комісії», - пояснили в ЦВК.

Раніше ЦВК скасувала реєстрацію кандидата в народні депутати на довиборах до парламенту в 179-му окрузі Михайла Соколова.

Нагадаємо, вибори на окрузі №179 відбудуться 15 березня цього року. ЦВК призначила довибори після того, як народний депутат від «Слуги народу» Олексій Кучер достроково склав мандат і обійняв пост глави Харківської ОДА. Він змінив на цій посаді Юлію Світличну, котра була на посаді з 15 жовтня 2016 року.

Торік у жовтні Юлія Світлична подала електронну декларацію на посаду заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони, проте так і не була призначена на цю посаду.

20 січня вона заявила про складення повноважень голови комісії Харківської облради з соцекономрозвитку, мотивувавши це своїми планами брати участь у виборах.

Ми писали, що більше половини з кандидатів у жодному статусі не брали участі в парламентських виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: