У Харківській області відбуваються місцеві вибори

Читать на русском
У Харківській області вранці, в неділі, 15 березня, стартували проміжні вибори до парламенту в одномандатному окрузі №179.

У Харківській області вранці, в неділі, 15 березня, стартували проміжні вибори до парламенту в одномандатному окрузі №179.   Триватиме голосування до 20:00. Під час нього будуть прийняті превентивні заходи для запобігання поширенню коронавірусу.

Дефіцит ідей: партійні виклики напередодні місцевих виборівДо чергових місцевих виборів залишилося 8 місяців. Які ідеї стануть найбільш вдалими для зростання рейтингів, та чи вдасться отримати політичну монополію Слузі народу на місцях – аналізував політолог Олександр Радчук.

Вибори проходять у зв'язку з призначенням депутата Верховної Ради від Слуги народу Олексія Кучера, обраного в цьому окрузі, головою Харківської обласної державної адміністрації. Округ №179 охоплює місто Лозова, а також Зачепилівський, Кегичеський, Красноградський, Лозівський і Сахновщинський райони Харківської області.

На 189 дільницях очікується близько 150 тисяч виборців. Вони мають обрати депутата з 37 кандидатів. Переможе той, хто отримає найбільше голосів виборців у порівнянні з іншими.

ЦВК має встановити результати виборів до 30 березня включно. Це будуть останні вибори, які відбудуться за мажоритарною системою, оскільки 1 січня набув чинності Виборчий кодекс, який передбачає проведення парламентських виборів за пропорційною системою з відкритими списками.

Як повідомляє поліція Харківської області, виборчі дільниці розпочали свою роботу вчасно. Активісти повідомляють, що виборці не дуже охоче йдуть на голосування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЦВК закликали перенести вибори на 179 окрузі через карантин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: