Коронавірус у світі: які країни припиняють пасажирське сполучення

Читать на русском

У світі станом на 12 березня налічується понад 127,7 тисяч хворих на новий тип коронавірусу, померли 4,7 тисячі осіб, 68,3 тисячі – одужали. Всесвітня організація охорони здоров'я вже назвала поширення вірусу пандемією. Останні кілька тижнів країни стали масово оголошувати карантин і вживати підвищених заходів безпеки, зокрема обмежувати міжнародні перельоти і залізничне сполучення. «Слово і Діло» пропонує подивитися, яких країн це торкнулося.

Перша держава, з якою обмежили авіасполучення, – Китай, саме в його провінції почався спалах коронавірусу, який поширився всім світом. Ще наприкінці січня авіасполучення з Китаєм припинили США, Польща й Росія (частково). У березні таку заборону запровадили Іран, Туреччина, Катар, Оман, Румунія, Австрія, Саудівська Аравія, Ліван, Угорщина. Україна закрила авіасполучення з Китаєм ще 3 лютого.

У березні такі ж заходи стали вживати щодо країн, де епідемія стала найбільш масштабною. Італія перебуває на другому місці після Китаю за кількістю заражених коронавірусом. Сама держава 9 березня припинила авіа- і залізничне сполучення з усіма країнами і запровадила жорсткий карантин. Україна зупиняє польоти до Італії з 12 березня. Крім того, сполучення з Італією припинила Туреччина, Іспанія, Румунія, Саудівська Аравія, Ліван і Угорщина. Росія частково припинить авіасполучення з Італією, Німеччиною, Іспанією і Францією 13 березня.

Суворих заходів вживає Кувейт: з 13 березня буде припинено все комерційне авіасполучення (за винятком пасажирів, які повертаються додому). Ще наприкінці січня Ізраїль припинив авіасполучення з більшістю країн світу. США з ночі 13 березня забороняють всі рейси з Європейського союзу на 30 днів. Іран вже припинив авіасполучення з усіма країнами Європи. Обмеження для низки європейських країн запровадив Ліван. До речі, між деякими країнами західної Азії також діє заборона на перельоти.

Нагадаємо, раніше ми писали, як намагаються зупинити коронавірус у різних країнах світу.

Крім того, «Слово і Діло» з'ясувало, скільки українців перебуває в найбільш уражених коронавірусом країнах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: