У Китаї пройшов пік поширення коронавірусу

Читать на русском
У Китаї пік поширення коронавірусу нового типу вже пройдено. Епідемічна ситуація в цілому зберігається на відносно низькому рівні.

У Китаї пік поширення коронавірусу нового типу вже пройдено.

Про це в четвер під час брифінгу заявив представник Державного комітету з питань гігієни та охорони здоров'я КНР Мі Фен.

«Пік поширення коронавірусу нового типу в нашій країні вже пройдено, число нових випадків захворювання стає все менше і менше», – цитує Мі Фена агентство «Сіньхуа».

Представник відомства також зазначив, що «в усіх регіонах Китаю, крім провінції Хубей, протягом тижня не було виявлено нових випадків захворювань, спричинених коронавірусом». «Епідемічна ситуація в цілому зберігається на відносно низькому рівні», – додав Мі Фен.

Спалах захворювання, що спричинений новим коронавірусом, був зафіксований наприкінці грудня 2019 року в Центральному Китаї.

Всесвітня організація охорони здоров'я визнала її пандемією.

11 березня в Україні запровадили карантин у зв'язку зі спалахом коронавірусу в світі. Карантин триватиме в усіх областях з 12 березня до 3 квітня. Зокрема, заборонені масові зібрання понад 200 осіб, будуть закриті навчальні заклади, а також закрито авіасполучення з деякими країнами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: