ВООЗ пояснила причини оголошення пандемії Covid-19

Читать на русском
Рішення про оголошення спалаху коронавірусу пандемією було обумовлено швидкістю й масштабами поширення хвороби COVID-19.

Рішення про оголошення спалаху коронавірусу пандемією було обумовлено швидкістю й масштабами поширення хвороби COVID-19.

Такі пояснення дав у четвер на дипломатичному брифінгу в Женеві генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейесус, передає пресслужба організації.

Глава ВООЗ нагадав, що в середу він оголосив, що спалах COVID-19 «може відтепер бути охарактеризований як пандемія».

«Ми виступили з такою оцінкою за двома основними причинами: по-перше, через швидкість і масштаби передачі», – сказав він.

Наразі понад 125 тис. осіб заразилися коронавірусом у 118 країнах. За останні два тижні кількість хворих поза територією Китаю зросла в 13 разів, зазначив гендиректор.

Говорячи про другу причину, що зумовила оголошення пандемії, Тедрос Аданом Гебрейесус підкреслив, що «незважаючи на часті попередження», ВООЗ «глибоко стурбована тим, що деякі країни не підходять до цієї загрози з тим рівнем політичної прихильності, який необхідний для контролю над нею».

Разом із тим, глава ВООЗ пояснив, що характеристика нинішнього спалаху як пандемії не означає, що слід «здатися». Навпаки, потрібно подвоїти зусилля в боротьбі з коронавірусом, сказав він, додавши: «Це – пандемія, яку можливо контролювати». За його словами, «всі країни повинні знайти потрібний баланс між охороною здоров'я, запобіганням економічних і соціальних збоїв і повагою прав людини».

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію коронавірусу в світі.

11 березня в Україні запровадили карантин у зв'язку зі спалахом коронавірусу в світі. Карантин триватиме в усіх областях з 12 березня до 3 квітня. Зокрема, заборонені масові зібрання понад 200 осіб, будуть закриті навчальні заклади, а також закрито авіасполучення з деякими країнами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: