Прикордонники не пустили до України росіянина з медаллю «За повернення Криму»

Читать на русском

Прикордонники заборонили в'їзд в Україну члену партії Єдина Росія, який нагороджений медаллю За повернення Криму.

Члену політичної партії «Єдина Росія» співробітники ДПСУ відмовили у в'їзді до країни і заборонили відвідувати Україну ще три роки.

Про це повідомила пресслужба Держприкордонслужби у вівторок, 10 березня.

За інформацією прикордонників, росіянин 1965 року народження прилетів до аеропорту «Жуляни» рейсом із Мінська 9 березня.

Під час проходження прикордонного контролю чоловік заявив, що прибув в особистих цілях, а також провести переговори з видобутку граніту. Він повідомив, що є гендиректором одного з ливарно-механічних заводів у Росії.

В ДПСУ повідомили, скільки українців не пустили в РФ за новими правиламиБлизько 7 тисяч українців вже потрапили в Росію за новими правилами перетину кордону. Не пустили прикордонники трохи менше десяти осіб.

«Однак під час додаткової перевірки прикордонники встановили, що дана особа є членом політичної партії «Єдина Росія», представником громадської ради при ГУ МВС РФ у Ногінську, має нагороди від президента і Держдуми РФ, Московської Думи, МЗС і силових структур, зокрема медаль «За повернення Криму», – відзначили в пресслужбі ДПСУ.

Того дня громадянина РФ повернули зворотним рейсом до Мінська і заборонили відвідуваня України терміном на 3 роки. У Держприкордонслужбі уточнили, що про візит росіянина повідомили в СБУ.

Відзначимо, за даними ЗМІ, йдеться про Карена Арутюняна, який обіймає пост гендиректора ТОВ «Ливарно-механічний завод» у російському Ногінську.

Нагадаємо, прикордонники Федеральної служби безпеки Росії затримали українця в окупованому Криму.

Зеленський заснував День опору окупації Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: