Чубаров анонсував марш з материкової України в окупований Росією Крим

Читать на русском
Чубаров анонсував в ООН проведення міжнародної мирної ходи 3 травня з материкової України в окупований Росією Крим з метою примусити агресора виконувати міжнародне право.

Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров анонсував в ООН проведення міжнародної мирної ходи 3 травня з материкової України в окупований Росією Крим з метою примусити агресора виконувати міжнародне право.

Про це він заявив на засіданні Ради Безпеки ООН за формулою Аррії.

«Ми не підтримуємо нескінченні розмови про відсутність ефективних механізмів, які могли б змусити агресора і окупанта дотримуватися міжнародного права. Ми запрошуємо і розраховуємо на присутність (на акції - ред.) представників національних парламентів, членів парламентських асамблей парламентських органiзацiй 3 травня 2020 року на адміністративному кордоні між материковою Україною і тимчасово окупованим РФ Кримом», - цитує Чубарова «Укрінформ».

За його словами, акція передбачає пішу ходу з території материкової України на територію окупованого РФ Криму.

Крім того, марш спрямований на дотримання прав кримськотатарського народу - корінного народу Криму, етнічних українців і всіх громадян України, які проживають у Криму, незалежно від їх національності.

Як відомо, в Україні щорічно 26 лютого будуть відзначати День опору окупації Криму і Севастополя. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський.

Раніше на форумі «Age of Crimea 2020» Зеленський заявив, що повернення Криму - безперечна частина української національної ідеї. Також він пообіцяв зробити все, щоб над Кримом підняли український прапор.

З 2014 року АР Крим тимчасово окупована територія України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: