Зеленський заснував День опору окупації Криму

Читать на русском
Українці щорічно 26 лютого будуть відзначати нову дату, яка пов'язана з опором окупації Криму і Севастополя.

В Україні щорічно 26 лютого буде відзначатися День опору окупації Криму і Севастополя. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський.

Про це голова держави повідомив на форумі «Age of Crimea 2020», який проходить сьогодні в Києві. Він зазначив, що заснування нової дати пов'язане з подіями в Сімферополі, що сталися в 2014 році.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв наприкінці 2020 року на адмінкордоні з Кримом відкрити хабСказано 20 листопада 2019 р.Статус обіцянки: Не виконано

«У цей день рівно 6 років тому в Сімферополі відбулося найбільше зібрання на підтримку цілісності і єдності нашої держави. Відзначаючи мужність і героїзм усіх учасників мітингу, сьогодні мною підписується указ про День опору окупації Автономної республіки Крим та міста Севастополь. Цей день буде відзначатися щорічно 26 лютого», – повідомив президент.

Зеленський також висловив упевненість, що обов'язково настане той день, коли «Крим повернеться додому».

Раніше на форумі «Age of Crimea 2020» Зеленський заявив, що повернення Криму - безперечна частина української національної ідеї. Також він пообіцяв зробити все, щоб над Кримом підняли український прапор.

Нагадаємо, 26 лютого 2014 року в Сімферополі пройшов багатотисячний мітинг кримських татар і проукраїнських активістів, які виступили на підтримку територіальної цілісності України. Люди також мітингували проти проведення позачергової сесії Верховної Ради Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: