Джемілєв розповів, чи візьмуть участь кримські татари в обміні полоненими

Читать на русском
Кримські татари можуть відмовитися брати участь у майбутньому обміні утримуваними особами, якщо дізнаються, що їх міняють на бандитів – Джемілєв.

Кримські татари можуть відмовитися брати участь у майбутньому обміні утримуваними особами, якщо дізнаються, що їх міняють на «бандитів». Про це заявив лідер кримськотатарського народу і нардеп від «Європейської солідарності» Мустафа Джемілєв.

За його словами, списки для обміну вже готові.

Зустріч Єрмака та Козака: коли можливий обмін полоненими та чи погодиться ПутінКерівник Офісу Президента України Андрій Єрмак зустрівся з заступником керівника Адміністрації російського президента Дмитром Козаком і обговорив наступний обмін полоненими.

«Нам передали список із СБУ на затвердження. І невдовзі вони будь-якою ціною все-таки планують обмінювати людей. Але ми для себе визначили пріоритети: обмінювати потрібно передусім тих, у кого найбільші терміни, наприклад, 17-18 років і за станом здоров’я. Списки вже готові, але зараз Росія просто не веде розмов про це», – сказав Джемілєв «Громадському радіо».

Він зазначив, що омбудсмен Людмила Денісова обіцяла, що кримські татари будуть включені до обмінних списків.

«Я мушу сказати, що росіяни категорично проти звільнення кримських татар. По-друге, у нас там доволі ідейні люди. Якщо вони дізнаються, що їх обмінюють на бандитів, то вони можуть і відмовитися», – додав Джемілєв.

Нагадаємо, уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що Україна включила в список майбутнього обміну полоненими 86 незаконно ув'язнених кримських татар.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що українська сторона в Мінську передала список із понад 200 прізвищ для майбутнього обміну полоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: