В ДПСУ повідомили, скільки українців не пустили в РФ за новими правилами

Читать на русском
Близько 7 тисяч українців вже потрапили в Росію за новими правилами перетину кордону. Не пустили прикордонники трохи менше десяти осіб.

Перетнути україно-російський кордон лише на підставі закордонного паспорту у неділю, 1 березня, не змогли лише одиниці.

Про це розповів помічник голови Держприкордонслужби України, прессекретар Андрій Демченко сьогодні, 1 березня. Він нагадав, що з 1 березня 2020 року для українців почали діяти нові правила в'їзду в РФ - на підставі закордонного паспорту (замість внутрішнього).

Зеленський не впливав на пропуск Dr. Alban в Україну - ДПСУПрезидент, за словами глави Держприкордонслужби, не впливав на пропуск в Україну шведського співака, який виступав в анексованому Криму.

Ці норми стосуються тільки громадян України, які виїжджають з України на територію Росії. За словами Демечнко, всього за добу в'їхали в РФ близько 7 тисяч українців. Не змогли потрапити до Росії - не більше десяти осіб (ті, що не знали про нові правила).

«Тільки незначна частина, не більше 10 осіб, прибули на кордон, маючи документи, що діяли раніше, але в даний час що не дають підстав для перетинання кордону, тому вони і не змогли перетнути кордон», - сказав він.

В ДПСУ нагадали, що повернутися в Україну наші співвітчизників ще зможуть за внутрішніми паспортами.

«Ті наші громадяни, які вже знаходяться в Росії, зможуть повернутися додому за внутрішніми паспортами, якщо такі були, або діти до 16 років - за свідоцтвом про народження», - сказав Демченко.

За словами Демченко, нові правила перетину кордону з РФ підвищують як швидкість процедури, так і гарантують більшу безпеку.

Нагадаємо, раніше стало відомо, скільки нелегалів не пустили в Україну за рік.

В РНБО повідомляли, що Україна має список всіх жителів ОРДЛО з російськими паспортами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: