Зеленський зажадав звільнити голову полтавської СБУ через протести в Санжарах

Читать на русском
Через протести під санаторієм в Нових Санжарах президент України вимагає зняти начальника полтавської СБУ.

Служба безпеки в Полтавській області несвоєчасно відреагувала на зіткнення біля санаторію в Нових Санжарах, тому начальник управління повинен бути звільнений.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час робочого візиту в Полтавську область, пише РБК-Україна. За його словами, полтавська СБУ зобов'язана була відразу повідомити про підготовку акцій протесту вищим органам.

Зеленський прокоментував протести в Нових СанжарахГлава держави Володимир Зеленський відреагував на протести в Нових Санжарах і заявив, що вчора Україна йому нагадала Європу часів Середньовіччя.

«Місцева СБУ відреагувала дуже пізно на те, що готувалися акції. І ми, як держава, не отримали цю інформацію. Уже зробили люди блокпости, підпалювали шини і після цього приїхала Нацгвардія, так як саме місцева СБУ повинна була повідомити. Людина, яка займає місце тут в обласній СБУ, ми повинні його замінити», - повідомив Зеленський.

Відзначимо, з вересня 2019 року управління СБУ в Полтавській області очолює Євген Борзилов.

Нагадаємо, 20 лютого в Україну прибув літак з евакуйованими з китайського Уханю українцями та іноземцями. Щоб виключити зараження коронавірусом, людей розмістили на двотижневу обсервацію в санаторій Нацгвардії Нові Санжари.

Обсервація людей в санаторії викликала хвилю протестів серед місцевих жителів. Вони перекривали дороги, палили шини і вступали в сутички з силовиками. Повідомлялося про постраждалих.

В ході заворушень були затримані 24 особи, пізніше поліція їх відпустила.

На сьогоднішній день за протестами в Нових Санжарах відкрито вісім проваджень.

П'яти фігурантам вручили підозри в скоєнні масових заворушень (ст. 294 КК України). Четверо з них взяли під нічний домашній арешт. Клопотання про обрання запобіжного заходу для п'ятої особи суд не задовольнив.

Обсервація в санаторії завершилася сьогодні, 5 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: