Під час сутичок у Нових Санжарах постраждали 9 поліцейських

Читать на русском
Поліція розпочала два кримінальні провадження за фактом заворушень у Нових Санжарах, під час яких постраждали 9 правоохоронців та одна цивільна особа.

Поліція розпочала два кримінальні провадження за фактом заворушень у Нових Санжарах, під час яких постраждали 9 правоохоронців та одна цивільна особа.

Про це повідомляє пресслужба поліції Полтавської області.

Зазначається, що групи агресивно налаштованих людей спровокували сутичку, тож поліція вимушена була припинити групове порушення правопорядку.

«Під час прибуття колони автобусів з українцями, які прилетіли з Китаю, агресивно налаштовані громадяни розпочали закидати їх та поліцейських камінням», - йдеться в повідомленні.

Також для захисту громадян та припинення масового заворушення працівники поліції вимушені були застосувати заходи фізичного впливу.

Повідомляється, що на цей час по медичну допомогу звернулися 9 поліцейських та одна цивільна особа.

За даним фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 294 (Масові заворушення) та ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Раніше протягом сьогоднішнього дня, 20 лютого, поліція зафіксувала два повідомлення про мітингувальників, які отримали травми під час сутичок у Нових Санжарах.

Нагадаємо, ввечері, 20 лютого, евакуйовані з охопленого коронавірусом Уханя громадяни України та іноземці прибули до медичного закладу Нові Санжари в Полтавській області. Автобуси заїхали в санаторій. Перед цим відбулася масштабна сутичка силовиків з місцевими жителями. У хід йшли пляшки, палиці та каміння.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: