Поліція розслідує 8 справ щодо протестів у Нових Санжарах

Читать на русском
Поліція здійснює розслідування за фактами правопорушень у селищі Нові Санжари під час перевезення туди евакуйованих з Китаю громадян.

Поліція здійснює розслідування за фактами правопорушень у селищі Нові Санжари під час перевезення туди евакуйованих з Китаю громадян.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Полтавщини.

Зазначається, що на сьогодні підозри у скоєнні злочинів отримали 10 осіб.

«Розслідування триває у 8 провадженнях, відкритих за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 279 (Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства); ст. 293 (Групове порушення громадського порядку); ч. 2 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками); ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця); ч. 1 ст. 294 (Масові заворушення); ст. 295 (Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку), ч. 1 ст. 296 (Хуліганство)», -йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, п’ятьом фігурантам вручили підозри у скоєнні масового заворушення (ст. 294 КК України). Чотирьох з них взяли під нічний домашній арешт. Клопотання про обрання запобіжного заходу для п’ятої особи суд не задовольнив.

Також домашній арешт із забороною залишати місце проживання вночі отримав також підозрюваний у посяганні на життя поліцейського (ст. 348 КК України).

Як повідомили у пресслужбі, на сьогодні ще двом особам повідомили про підозри у скоєнні хуліганських дій (ст. 296 КК України) та двом фігурантам вручили підозри у блокуванні транспортних комунікацій (ст. 279 КК України).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: