Гончарук подав позов до суду, щоб заборонити ВР розглядати заяву про його відставку

Читать на русском
Гончарук звернувся до Окружного адміністративного суду Києва, щоб суд заборонив Разумкову розглядати 4 березня його заяву про відставку.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук звернувся до Окружного адміністративного суду Києва, щоб суд заборонив спікеру Верховної ради Дмитру Разумкову розглядати 4 березня його заяву про відставку.

«Позивач просить суд заборонити голові Верховної Ради Дмитру Разумкову до ухвалення рішення по суті включати додатково до порядку денного позачергового пленарного засідання Верховної Ради 4 березня 2020 року питання про відставку прем'єр-міністра України Олексія Гончарука та/або звільнення кого-небудь з членів уряду», - повідомляє пресслужба ОАСК.

У суді зазначили, що вирішується питання «наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову».

Нагадаємо, Кабінет міністрів Олексія Гончарука кілька місяців перебуває у «підвішеному стані», незважаючи на наявність річного імунітету. Спочатку прем'єр-міністр сам писав заяву про відставку, тепер ЗМІ періодично «приміряють» на його місце різних політиків, у монобільшості відкрито говорять про невдоволення роботою уряду.

Завтра, 4 березня, Верховна рада збереться на позачергове засідання, на якому, за чутками, відправлять у відставку кількох міністрів або навіть самого Гончарука. Тоді як новий Кабмін не пропрацював і 200 днів.

«Слово і Діло» пропонує подивитися на «тривалість життя» інших Кабмінів.

Президент України Володимир Зеленський запропонував фракції «Слуга народу» призначити прем'єр-міністром Дениса Шмигаля.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: