САП повідомила про підозру судді, якого вже обвинувачує у хабарництві

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура повідомила про підозру львівському судді, якого вже обвинувачує в одержанні неправомірної вигоди.
суддя Лука Кріль

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру в одержанні хабара виконувачу обов'язків голови Турківського районного суду Львівської області Луці Крілю, якого прокуратура вже обвинувачує в хабарництві.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«Прокурором САП за дорученням керівника САП Назара Холодницького повідомлено про підозру виконувачу обов'язків голови одного з районних судів Львівської області, викритого детективам НАБУ на одержанні неправомірної вигоди. Крім того, у Вищому антикорупційному суді перебуває на розгляді інша справа за обвинуваченням вказаного судді», – наголосили в прокуратурі.

За версією слідства, суддя висловив прохання громадянину надати грошову винагороду за сприяння у не притягненні його до адміністративної відповідальності. Як стверджують у прокуратурі, цю ж особу вже обвинувачують за схожою справою. У грудні 2018 року його було викрито на отриманні 1000 євро неправомірної вигоди. Нещодавно цю справу скерували до суду.

У САП повідомили, що підозрюваного суддю 24 січня викрили на одержанні неправомірної вигоди одразу після одержання ним другої частини обумовлених коштів.

За даними «Слово і Діло», йдеться про Луку Кріля, який наразі обіймає посаду в.о голови Турківського райсуду Львівщини.

Нагадаємо, ВАКС залишив заарештованими гроші підозрюваного судді Кріля.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: