ВАКС відмовив депутату Бабенку в зміні запобіжного заходу

Читать на русском
Апеляційна палата відмовила адвокату підозрюваного депутата однієї з обласних рад, підозрюваного у справі збанкрутілого заводу.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і Діло»

Апеляційна палата залишила запобіжним заходом 5 млн грн застави депутату Одеської обласної ради Олегу Бабенку, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до заволодіння понад 92 млн грн бюджету Одеси під час придбання будівлі збанкрутілого заводу «Краян».

Таке рішення 3 березня ухвалила колегія суддів палати Вищого антикорупційного суду, повідомив журналісту «Слово і Діло» прокурор САП Валентин Мусіяка.

«Запобіжний захід у вигляді застави залишили без змін», – сказав він.

Як відомо, Бабенко так і не вніс протягом п'яти днів 5 млн грн застави, які йому визначили запобіжним заходом у межах цієї справи. Тому правоохоронці подали до суду клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на взяття під варту.

За версією слідства, Одеський міський голова Геннадій Труханов у період з липня по грудень 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн. Корупційну схему, на переконання детективів, реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. В подальшому сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області. Детективи НАБУ та прокурори САП стали на заваді цим планам, ініціювавши у грудні 2016 року накладення арешту на кошти, сплачені із місцевого бюджету Одеси.

Пізніше у цій справі встановили організатора та інших учасників схеми. Зокрема, за даними слідства, Дубовой є організатором схеми. Крім нього, про підозру повідомили депутату Одеської обласної ради Олегу Бабенку, ексдепутату Кілійської районної ради Одеської області Анатолію Коломійцю та колишній помічниці Труханова Альоні Поповій. Остання переховується за кордоном і тому перебуває у розшуку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: