У «Нафтогазі» порахували, скільки РФ видобула українського газу в Криму

Читать на русском
У «Нафтогазі» з'ясували, скільки українського газу видобула Росія після анексії Криму в 2014 році.
бурова установка (ДАК «Чорноморнафтогаз»)

За шість років окупації Криму Росія незаконно видобула з родовищ на півострові понад 10 мільярдів кубометрів газу.

Про це повідомила Світлана Нєжнова, генеральний директор ДАК «Чорноморнафтогаз» (дочірньої компанії НАК «Нафтогаз України» на Українському енергетичному форумі в Києві 26 лютого.

«За ці роки, з 2014 по 2019, Російська Федерація видобула з родовищ, які належать Україні, 10,4 млрд куб. м», - сказала вона.

«Нафтогаз» заявив про втрати активів у Криму на 8 млрд доларівНАК «Нафтогаз» до кінця лютого має намір передати до арбітражу остаточну суму оцінки втрачених активів в анексованому Криму.

При цьому Нєжнова зазначила, що з боку РФ спостерігається уповільнення видобутку газу - з 2 млрд куб. м в 2014 році до 1,5 млрд куб. в 2019 році. За її словами, скорочення видобутку сприяють міжнародні санкції, які по відношенню до Росії запроваджують європейські країни.

Нагадаємо, в Україні щорічно 26 лютого буде відзначати День опору окупації Криму і Севастополя. Відповідний указ сьогодні підписав президент Володимир Зеленський.

Президент США Дональд Трамп продовжив на рік термін дію ряду санкцій, введених раніше в відношенні Росії через анексії Криму.

Раніше «Нафтогаз» озвучив в Гаазі суму збитків від окупації Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: