«Нафтогаз» знизив ціну на газ для населення

Читать на русском
НАК Нафтогаз встановила в лютому 2020 року оптову ціну на природний газ для потреб населення, виробників тепла для населення та інших захищених споживачів на рівні 3,95 тис. грн за тис. куб. м.

НАК «Нафтогаз» встановила у лютому 2020 року оптову ціну на природний газ для потреб населення, виробників тепла для населення та інших захищених споживачів на рівні 3,95 тис. грн за тис. куб. м.

Про це повідомляє пресслужба «Нафтогазу».

У «Нафтогазі» прогнозують падіння ціни газуЦіна на газ в Україні істотно знизиться влітку. Такий прогноз зробив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

Зазначається, що ціна встановлена без врахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами.

«Це на 15% менше, ніж у січні 2020 року, та на 37% нижче, ніж у лютому 2019 року. Ціна 3,95 гривень за кубометр є найнижчою оптовою ціною «Нафтогазу» для населення з квітня 2016 року», – йдеться в повідомлені.

У НАК підкреслили, що нова ціна розрахована «Нафтогазом» відповідно до постанови Кабінету міністрів України № 17 від 24 січня 2020 року та відображує ринкові тенденції зменшення вартості енергоресурсів, які останнім часом демонструють ключові європейські енергетичні біржі.

Раніше НАК «Нафтогаз України» опублікувала нові цінові пропозиції на природний газ для промислових споживачів.

Також «Нафтогаз» похвалився, що приніс до бюджету кожну сьому гривню.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: