США запровадили чергові санкції проти Росії

Читать на русском
У США вирішили запровадити нові санкції щодо дочірніх компаній російської Роснефти Rosneft Trading, S.A та її президента Дідьє Касиміро.

У США вирішили запровадити нові санкції щодо дочірніх компаній російської Роснефти Rosneft Trading, S.A та її президента Дідьє Касиміро.

Про це заявила у вівторок, 18 лютого, представник американської адміністрації, повідомляє ТАСС.

Обмеження вводяться через те, що компанія виступала посередником під час продажу по всьому світу нафти із Венесуели «від імені нелегітимного режиму Мадуро».

«Хоча державна компанія Венесуели Petroleos de Venezuela (PDVSA) знаходиться під санкціями США, Rosneft Trading, S.A надавала підтримку нафтовому сектору Венесуели і активно намагалася обійти санкції США», - зазначила чиновник.

Макрон запропонував дати шанс РФ. Чи скасують в ЄС санкції?Президент Франції Еммануель Макрон під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки зробив неоднозначну заяву щодо Росії.

Відзначається, що Вашингтон надасть країнам і компаніям генеральну ліцензію терміном на 90 днів для завершення угод із Rosneft Trading. При цьому влада США впевнена, що глобальні нафтові ринки будуть стабільними. За словами представника американської адміністрації, США заздалегідь сповістили Росію про намір запровадити санкції щодо Rosneft Trading, S.A.

Він також зазначив, що рішення про застосування санкцій було схвалено безпосередньо президентом Дональдом Трампом.

Як уточнює РИА Новости, санкціями проти Rosneft Trading США попереджають Росію.

«Саме цими діями ми хочемо сповістити їх... Сьогоднішні дії демонструють, що ми будемо вживати заходів, в тому числі санкції, що необхідно в інтересах протидії ворожим діям і агресії», - сказав представник адміністрації.

Відзначимо, на фоні новин про санкції, акції Роснефти подешевшали на 5%. Однак потім вони скорегували зниження до -2,8%.

Також нагадаємо, президент Франції не бачить користь санкцій проти Росії.

Також нагадаємо, ЄС не зніме з Росії санкції, поки не буде прогресу в Мінському процесі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: