«Нафтогаз» озвучив в Гаазі суму збитків від окупації Криму

Читать на русском
Нафтогаз України планує через суд в Гаазі отримати від Росії 8 млрд доларів за вилучення і використання кримських активів компанії.

НАК «Нафтогаз України» передав в арбітраж остаточну суму оцінки втрачених активів в Криму.

Про це повідомила пресслужба НАК. Позов був поданий «Нафтогазом» у відповідь на зустрічну заяву РФ щодо розміру компенсації збитків (в рамках арбітражного провадження при Постійній палаті третейського суду в Гаазі).

У своїй заяві «Нафтогаз» уточнив, що збитки компанії від втрати активів в Криму (внаслідок анексії півострова Росією в 2014 році) склали 8 млрд доларів. В цю ж суму входять і відсотки.

Кримінальний суд Гааги опублікував звіт за позовом України проти РосіїСуд у Гаазі опублікував щорічний звіт про результати попередніх розслідувань, зокрема за позовом України проти Російської Федерації.

Нагадаємо, суд у цій справі ініціював «Нафтогаз» ще в жовтні 2016 року. Арбітражне провадження було відкрито проти Росії на підставі українсько-російської угоди про захист інвестицій.

У лютому 2019 року суд визнав, що РФ експропріювала активи «Нафтогазу» в Криму незаконно. Однак в грудні 2019-го Росія подала зустрічну заяву щодо розміру компенсації збитків, не називаючи свій варіант розрахунку.

Судову справу почнуть слухати в травні 2020 року в Гаазі.

До цього глава правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв заявив про втрати активів в Криму на 8 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: