«Нафтогаз» заявив про втрати активів у Криму на 8 млрд доларів

Читать на русском
НАК «Нафтогаз» до кінця лютого має намір передати до арбітражу остаточну суму оцінки втрачених активів в анексованому Криму.

НАК «Нафтогаз» до кінця лютого має намір передати до арбітражу остаточну суму оцінки втрачених активів в анексованому Криму.

Про це глава правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв сказав в ефірі телеканалу «Україна 24».

За його словами, арбітраж визнав Росію винною стороною у втраті активів на півострові.

«Арбітраж визнав РФ винною стороною в тому, що «Нафтогаз» втратив активи в Криму. Це дуже важлива була перемога. Після цієї перемоги, нам залишилося пройти другу стадію, коли ми подаємо розрахунок, а яка вартість цих актів. Ось протягом лютого остаточні розрахунки будуть передані в суд, і ми будемо чекати остаточного рішення трибуналу, а скільки ж грошей РФ заборгувала. На першому етапі нам вдалося визначити їхню провину в цьому, а зараз другий етап», - сказав Коболєв.

Він зазначив, що це арбітраж між «Нафтогазом» і Російською Федерацією, як країною. Приблизна остаточна сума може скласти 8 млрд доларів.

«Приблизна наша остаточна сума оцінки наших втрат близька до 8 млрд доларів. Там були пораховані всі активи, включаючи втрату цього газу, що на Одеському та Безіменному родовищі зараз просто крадеться», - зазначив Коболєв.

Раніше вже повідомлялося, що «Нафтогаз» подасть оновлені позови до РФ за активами в Криму.

Минулого року, НАК «Нафтогаз України» отримав позитивний висновок арбітражу в Гаазі щодо позову проти Росії через захоплені активи компанії в окупованому Криму. Трибунал визнав свою юрисдикцію у цій справі.

Виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко заявив, що сума, яку «Нафтогаз» вимагає від Росії в трибуналі Гааги за активи в окупованому Криму, складає 8 млрд доларів включно з відсотками.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: