У МОЗ готові до ще однієї евакуації українців із Китаю

Читать на русском
Громадян України, які перебувають у китайській провінції Хубей, також можуть евакуювати. Для цього їм потрібно надати свою згоду.

Міністерство охорони здоров'я готове забрати спецрейсом громадян України, які ще залишилися в охопленому коронавірусом Китаї.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко на брифінгу в Києві 24 лютого. За його словами, українців евакуюють тільки-но вони виявлять таке бажання.

«Ми готові до ще однієї евакуації наших громадян, зараз МЗС веде роботу з громадянами, які перебувають у китайській провінції Хубей, і з'ясовує, чи є бажання і чи готові вони до евакуації на територію України», – сказав він.

У МВС назвали терміни розслідування протестів у Нових СанжарахЗа фактами заворушень біля санаторію в Нових Санжарах слідство завершиться навесні. Після цього подальшу долю підозрюваних буде вирішувати суд.

При цьому Ляшко висловив упевненість, що під час другої евакуації в Україні не повторяться події, які відбулися в Нових Санжарах.

«Якщо таке бажання буде висловлено, то, я думаю, уряд зробить все, щоб швидко і якісно їх доставити. Події, які відбувалися тиждень тому, не повторяться», – запевнив Ляшко.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька розповіла про стан евакуйованих з Уханя українців та іноземців, які перебувають на обсервації в санаторії Нацгвардії «Нові Санжари».

Також Скалецька повідомила, за яких умов терміни обсервації можуть продовжити.

Через спалах коронавірусу в Італії МОЗ запровадив температурний скринінг на кордоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: