У МВС назвали терміни розслідування протестів у Нових Санжарах

Читать на русском
За фактами заворушень біля санаторію в Нових Санжарах слідство завершиться навесні. Після цього подальшу долю підозрюваних буде вирішувати суд.

Слідство за фактами сутичок у Нових Санжарах триватиме близько двох місяців. Після цього фігурантам справи оголосять про підозру.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко, передає пресслужба МВС України в Facebook.

«На розслідування кримінальних проваджень у слідчих є 2 місяці. Після того, як слідство оголосить громадянам підозри, суд обиратиме їм запобіжний захід», – зазначив Варченко.

За його словами, усього відкрито п'ять кримінальних проваджень. Розслідування ведеться стосовно шістьох осіб, але в підсумку підозрюваних може виявитися більше.

Мешканець Нових Санжар вибачився перед силовиками за нецензурну лайкуМешканець Нових Санжар вибачився за образи на адресу поліцейського під час акції протесту проти евакуації українців з Китаю.

«З'ясовуються ролі й місце кожної людини і, якщо їх дії містять в собі ознаки кримінального злочину, громадяни будуть залучатися до кримінальної відповідальності. Зараз таких осіб 6. Не виключено, що ця цифра зросте», – написав радник Арсена Авакова.

Він уточнив, що силовики ідентифікували правопорушників, які заважали рухам автобусів найбільш активно. Однак правоохоронці також перевіряють причетність і тих осіб, які фізично не брали участі в сутичках.

Нагадаємо, заворушення в Нових Санжарах почалися через приїзд до місцевого санаторію евакуйованих із Китаю українців та іноземців. Під час зіткнень в автобуси з людьми кидали палиці, люди палили шини і перекривали дороги.

Під час сутичок постраждали 9 правоохоронців і один цивільний. На місці подій поліція затримали 24 порушники. Їх допитали і відпустили.

При цьому голова Новосанжарського селищної ради Інна Коба заявила, що камені в автобуси кидали не місцеві жителі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: