ЄС не планує закривати кордон через спалах коронавірусу в Італії

Читать на русском
Питання про посилений контроль на кордонах Шенгенської зони через коронавірус, який дістався до Італії, поки не розглядається.

Європейська комісія поки не розглядає питання про закриття кордонів у Шенгенській зоні через розповсюдження коронавірусу в Італії.

Про це заявив офіційний представник Єврокомісії Адальберт Янц на брифінгу в Брюсселі 24 лютого, пише «DW».

«На даний момент ми не отримували ніяких нотифікацій від держав-членів про тимчасове запровадження прикордонного контролю внаслідок поширення вірусу», – повідомив Янц.

Коронавірус в Італії: відчувається паніка, люди скуповують продукти в магазинах – фотоУ містах, де оголошено карантин, людям заборонено виходити на вулиці. В супермаркетах розкупили всі продукти, але всі знають, куди телефонувати в разі виникнення симптомів застуди.

Він уточнив, що таке рішення покличе за собою дотримання ряду умов – по обгрунтованості, пропорційності, координації.

За словами комісара Європейського союзу з питань охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів Стелли Кіріакідес, не рекомендувала вводити обмеження на поїздки по Європі і Всесвітня організація охорони здоров'я.

За інформацією видання, поки не має наміру закривати свої кордони і Франція, яка межує з Італією.

Нагадаємо, в Італії на сьогоднішній день вже відомо про понад 200 випадків захворювання на коронавірус. Жертвами стали вже шість осіб.

Через коронавірус Україна посилила контроль за приїжджими з Італії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: