Україна посилить перевірку рейсів з країн, де виявили коронавірус

Читать на русском
У зв'язку зі спалахом коронавірусу заходи безпеки в Україні будуть посилені, а всі пасажири, що прибувають в країну пройдуть ретельну перевірку.

У зв'язку зі спалахом коронавірусу заходи безпеки в Україні будуть посилені, а всі пасажири, що прибувають в країну пройдуть ретельну перевірку.

Про це під час брифінгу про недопущення коронавірусу на територію України повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

«Сьогодні, в зв'язку з тим, що в Італії новий виток розвитку захворювання зафіксовано, ми ухвалили рішення про те, що пасажири, які прибувають прямими літаками з усіх країн, де зафіксовані підтверджені випадки захворювання - вони будуть перевірятися в тому ж режимі, в якому раніше перевірялися тільки рейси з азіатського напрямку. Тобто ми поширюємо заходи безпеки», - розповів Гончарук.

Прем'єр повідомив, що крім перевірок аеропортах, на часі і автобусне сполучення.

«Крім перевірок в аеропортах - у нас багато громадян України перебуває в Італії, і приїжджають не літаками, а автобусами через Закарпаття - через пропускний пункт Тиса. Ми зараз організували роботу і, буквально, з завтрашнього дня там також будуть вжиті аналогічні заходи безпеки. Сьогодні туди відправляється керівник Державної прикордонної служби, щоб проконтролювати роботу», - повідомив прем'єр.

Як повідомлялося, тимчасова протиепідемічна комісія Закарпатської ОДА збереться на екстрену нараду через спалах коронавірусу в Італії.

Також українське консульство в Мілані припиняє прийом громадян.

Нагадаємо, в МЗС рекомендували утриматися від поїздок до Італії та Ірану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: