У МЗС рекомендували утриматися від поїздок до Італії та Ірану

Читать на русском
У МЗС України рекомендували громадянам тимчасово утриматися від поїздок до північних регіонів Італії та Ірану через поширення коронавірусу.

У МЗС України рекомендували громадянам тимчасово утриматися від поїздок до північних регіонів Італії та Ірану через поширення коронавірусу.

Про це йдеться в заяві МЗС у понеділок, 24 лютого.

У міністерстві не рекомендували відвідувати провінції італійських регіонів Ломбардія, Венето, Емілія-Романья та П'ємонт, де є найбільший ризик зараження.

Як паніка навколо коронавірусу вплинула на імідж України?Президент України Володимир Зеленський вважає, що бурхливі події 20 лютого мають політичний характер.

«Співвітчизникам, які продовжують перебувати в цих регіонах, необхідно проявляти підвищену увагу і обережність, уникати відвідування уражених вірусом провінцій, повідомити про своє місцезнаходження та контактні дані до найближчої консульської установи України або зареєструватися на веб-ресурсі friend.mfa.gov.ua», - йдеться в повідомленні.

Також у МЗС закликали відмовитися від необов'язкових поїздок до іранських міст Тегеран, Кум, Арак та Гілан. Українців, які вже знаходяться на території Ірану закликали повідомити про своє місцезнаходження та контактні дані до посольства України в Тегерані (e-mail: [email protected]).

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації, українцям слід звертатися до посольства України за телефоном: +989128436681, який працює цілодобово, або телефонувати на «гарячу лінію» МЗС України: +38-044-238-16-57.

Раніше повідомлялося, що в Італії від коронавірусу станом на 24 лютого померло вже п'ятеро осіб.

Також нагадаємо, через коронавірус Україна посилила контроль за приїжджими із Італії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: