У ВООЗ оцінили ймовірність пандемії коронавірусу

Читать на русском
Спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, має потенціал пандемії, однак на цей момент вона є епідемію.

Спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, має потенціал пандемії, однак на цей момент вона є епідемію.

Про це заявив у понеділок на брифінгу в Женеві генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебрейесус.

«Використання визначення «пандемія» не відповідає фактам», - зазначив він, пояснивши, що мова йде про «епідемії в різних частинах світу». Разом з тим, як підкреслив глава ВООЗ, цей спалах «має потенціал пандемії».

За словами голови організації, використання того чи іншого терміна залежить від «поширення вірусу, тяжкості хвороби і впливу хвороби на все суспільство». До теперішнього часу ВООЗ «не спостерігає нестримного глобального поширення цього вірусу і не бачить широкого числа важких випадків або смертей", зазначив Гебрейесус. При цьому, за його словами, зростання числа нових випадків захворювання, «звичайно, викликає заклопотаність».

Глава ВООЗ закликав усі країни «зосередити увагу на підготовчих заходах». Він вважає, що потрібно «готуватися до потенційної пандемії». При цьому «кожна країна повинна сама оцінювати ризик», повідомив гендиректор, висловивши стурбованість різким зростанням кількості хворих в Італії, Республіці Корея та Ірані.

У свою чергу директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майкл Райан заявив на брифінгу, що група експертів організації прибуде у вівторок до Ірану, щоб допомогти в боротьбі з коронавірусом.

Раніше ВООЗ оприлюднила статистику поширення коронавірусу за межами Китаю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: