ВООЗ надала Україні майже тисячу тестів на коронавірус

Читать на русском
ВООЗ передала до вірусологічної референс-лабораторі Центру громадського здоров’я України 30 наборів реагентів для тестування на COVID-19.

ВООЗ передала до вірусологічної референс-лабораторі Центру громадського здоров’я України 30 наборів реагентів для тестування на COVID-19.

Про це інформує у понеділок, 24 лютого, пресслужба МОЗ.

Повідомляється, що набори містять приблизно 3000 реакцій, чого вистачить для дослідження на захворювання більше 950-ти людей.

У МОЗ зазначили, що із 2019 року ВООЗ надає підтримку Україні з покращення підготовки до надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров’я. Ця підтримка зі сторони ВООЗ здійснюється з метою підвищення спроможностей України підготуватися до появи можливих випадків нової коронавірусної інфекції COVID-19.

Загалом у всьому європейському регіоні посилено заходи з тестування: ВООЗ запровадила механізм передачі клінічних зразків пацієнтів (тих, які відповідають епідеміологічному визначенню підозри на інфікування COVID-19) до міжнародних референс-лабораторій. Наразі в європейському регіоні працює 6 міжнародних лабораторій для виявлення та перевірки на новий коронавірус.

Нагадаємо, МОЗ запровадило температурний скринінг на кордоні.

Також у МОЗ готові до ще однієї евакуації українців із Китаю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: