Апеляційний суд відновив Насірова на посаді голови ДФС

Читать на русском
Апеляційний суд постановив, що Кабмін звільнив Романа Насірова з посади голови ДФС незаконно і відновив його на цьому посту.

Шостий апеляційний адміністративний суд визнав законним відновлення Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби.

Про це йдеться в постанові суду.

Як сказано в документі, суд залишив без змін рішення Окружного адмінсуду Києва в частині визнання протиправним розпорядження Кабміну про звільнення Насірова з посади голови ДФС.

«Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 11 грудня 2018 року в частині визнання протиправним та скасування розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 №35-р про звільнення Насірова Р.М. з посади голови Державної фіскальної служби України залишити без змін», – йдеться в рішенні.

НАБУ проводило ще один обшук в «офшорній справі» НасіроваКілька місяців тому Національне бюро проводило слідчі дії у житлі ймовірного фігуранта кримінального провадження.

Отже, апеляційні скарги уряду, Державної фіскальної служби і нардепа Андрія Журжія не були задоволені.

Постанова суду набуває чинності з дня ухвалення, однак її ще можна оскаржити у Верховному суді.

Нагадаємо, Романа Насірова 31 січня 2018 року звільнили посади голови ДФС. 11 грудня того ж року Окружний адмінсуд Києва поновив Насірова на посаді, однак Кабмін оскаржив це рішення.

Колишнього головного податківця України підозрюють у зловживанні службовим становищем та діях, які завдали збитків державі на 2 млрд грн.

Зокрема, Насірова звинувачують у співпраці з колишнім нардепом-втікачем Олександром Онищенком, з яким він видавав відстрочки на рентну плату за видобуток корисних копалин.

НАБУ затримало Насірова 2 березня 2017 року. За два тижні Насіров вийшов із СІЗО, сплативши 100 млн грн застави. Згодом суд зменшив розмір застави майже втричі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: