Суд наклав арешт на гроші, заховані Насіровим

Читать на русском
За словами Перова, ці гроші заблокували на деякий час і звернулися до НАБУ із запитом про вирішення питання щодо накладення арешту.

У четвер, 14 лютого, в Шевченківському районному суді міста Києва відбулося чергове засідання за обвинуваченням екс-голови ДФС Романа Насірова та Директора департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новікова.

На ньому колегія суддів розглянула клопотання прокурора САП Андрія Перова про накладання арешту на 300 тис. дол. Насірова, які перебувають на його рахунку в банку Великої Британії, пише «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт ЦПК.

Кандидат у президенти Насіров заробив шість гривень у 2017 роціРоман Насіров за 2017 рік заробив лише шість гривень. У декларації він вказав килим, колекцію вин і тренажери.

Як відомо, 7 лютого прокурор Перов подав клопотання про арешт 300 тис. дол. у Великій Британії. Ці гроші були виявлені в межах фінансового моніторингу, під час якого провели перевірку підозрілої операції на 300 тис. дол., за участю Насірова.

За словами Перова, ці гроші заблокували на деякий час і звернулися до НАБУ із запитом про вирішення питання щодо накладення арешту.

Своєю чергою захист Насірова заперечував проти задоволення клопотання. Адвокати вказували, що фінансова установа, в якій Насіров відкрив рахунок, не є фінансовою установою в розумінні нашого законодавства. Захист стверджував, що ця установа є брокерською, а український КПК передбачає накладення арешту в банках або фінустановах.

Також адвокати підкреслювали, що, на їхню думку, гроші Насірова не є на рахунку в класичному розумінні. Захист апелював, що немає точного балансу рахунку, оскільки британці зазначили приблизну суму. Крім того, адвокати звернули увагу не на ту печатку та підпис на британському документі.

Сам Насіров заявив, що це не гроші, а якийсь договір, укладений ще до 2015 року.

Як повідомлялося раніше, екс-голова ДФС подав свої документи до ЦВК для участі у виборах президента України.

Також відзначимо, що Насірову дозволили вільно переміщатися Україною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: