Протести в Нових Санжарах: Гончарук заявив про безпеку евакуйованих з Уханя

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук провів термінове засідання уряду у Нових Санжарах.

**Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що всі евакуйовані з китайського Уханя люди, яких помістили до санаторію в Нових Санжарах, здорові.

Про це він заявив на брифінгу в Полтавській області, де провів термінове засідання уряду.

«Зараз закінчуються останні технічні та організаційні заходи, щоб люди могли комфортно розміститися. Ми поспілкувалися з людьми в корпусах санаторію, переконалися, що вони в теплі і забезпечені харчуванням, що там є зв'язок».

Також голова уряду заявив, що людей, які кидали каміння в автобуси з евакуйованими з Китаю українцями, потрібно притягнути до відповідальності.

«Все добре, люди, евакуйовані з Китаю - українські громадяни, громадяни інших країн, а також екіпаж, люди, які супроводжували евакуацію, - знаходяться в безпеці у медустанові Нацгвардії. Немає підстав для занепокоєння. Перед тим, як брати людей на борт в Китаї, їм вимірювали температуру, дивилися необхідні ознаки, які можуть свідчити про наявність захворювання. У разі виявлення підозри людей не брали на борт. Після прибуття в Україну провели ту саму процедуру», - підкреслив він.

Раніше повідомлялося, що міністр Скалецька буде два тижні на карантині разом з евакуйованими.

Нагадаємо, ввечері, 20 лютого, евакуйовані з охопленого коронавірусом Уханя громадяни України та іноземці прибули до медичного закладу Нові Санжари в Полтавській області. Автобуси заїхали в санаторій. Перед цим відбулася масштабна сутичка силовиків з місцевими жителями. У хід йшли пляшки, палиці та каміння.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: