Затриманим у Нових Санжарах загрожує до 8 років в'язниці

Читать на русском
Затриманим у Нових Санжарах, які брали участь у сутичках з поліцією через прибуття евакуйованих з китайського Уханя українців,  загрожує до 8 років позбавлення волі.

Затриманим у Нових Санжарах, які брали участь у сутичках з поліцією через прибуття евакуйованих з китайського Уханя українців, загрожує до 8 років позбавлення волі.

Про це у коментарі РБК-Україна повідомив речник Нацполіції Полтавської області Юрій Сулаєв.

За його словами, 24 затриманих у Нових Санжарах були доставлені до територіального підрозділу полції.

«Доставили їх в територіальний підрозділ полції частково. Можливо, в сусідні підрозділи. Дивлячись на те, які злочини вчиняли. Тому що останні - це злочини тяжкі. Це стаття 294 ККУ - масові заворушення. Там санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі. І частина 2 статті 345 ККУ – нанесення ушкоджень працівнику працівнику правоохоронного органу ( санкція статті до 5 років позбавлення волі, - ред.). Це серйозні статті», - повідомив Сулаєв.

Нагадаємо, ввечері, 20 лютого, евакуйовані з охопленого коронавірусом Уханя громадяни України та іноземці прибули до медичного закладу Нові Санжари в Полтавській області. Автобуси заїхали в санаторій. Перед цим відбулася масштабна сутичка силовиків з місцевими жителями. У хід йшли пляшки, палиці та каміння.

Протягом сьогоднішнього дня, 20 лютого, поліція зафіксувала два повідомлення про мітингувальників, які отримали травми під час сутичок у Нових Санжарах.

Як відомо, поліція розпочала два кримінальні провадження за фактом заворушень у Нових Санжарах, під час яких постраждали 9 правоохоронців та одна цивільна особа.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про затримання осіб, які під час зіткнень в Нових Санжарах поранили поліцейських.

Наразі поліція Полтавської області перейшла на цілодобове патрулювання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: