Евакуація українців із Хубея відтерміновується

Читать на русском
Українців із китайської провінції Хубей не евакуюють доти, поки всі охочі не підпишуть форму інформованої згоди.

Українців з китайської провінції Хубей не евакуюють доти, поки всі охочі не підпишуть форму інформованої згоди.

Про це повідомила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

Коронавірус у Китаї: нові дані про хворихУ світі підтвердили 43 108 випадків зараження китайським коронавірусом. Від недуги померли 1018 осіб, успішно побороли захворювання 4056. Дані на 11 лютого.

Напередодні посольство України в Китаї заявило, що українців з Хубея евакуюють 11 лютого. При цьому в МОЗ заявили, що українцям, які не захочуть підписати згоду на карантин, буде відмовлено в евакуації з Китаю.

«Підготували форму інформованої згоди, яку потрібно підписати для того, щоб зайти на борт і бути евакуйованими. Тільки після підписання цієї згоди ми можемо розуміти, скільки осіб будуть евакуйовані, і зможемо говорити про день», - сказала вона.

За словами Скалецької, дата евакуації також залежатиме від готовності України прийняти евакуйованих і забезпечити нерозповсюдження вірусу.

Скалецька уточнила, що зараз у провінції Хубей перебувають близько 80 українців, 50 з яких підписали необхідні для евакуації документи.

Раніше Кабмін оголосив підвищену готовність у зв'язку з прибуттям із Китаю українців, які можуть бути заражені коронавірусом.

Також у МОЗ заявили, що після повернення додому українців очікує обов'язковий 14-денний карантин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: