Справа МН17: українських прокурорів відсторонили від розслідування

Читать на русском
Шестеро українських прокурорів, які входили до складу слідчої групи по катастрофі рейсу МН17, звільнені в рамках планової ротації.

Всіх прокурорів з України, які були задіяні в розслідуванні трагедії Boeing 777, звільнили від виконання своїх обов'язків.

Про це повідомила нідерландська газета NRC Next. У Спільну слідчу групу (ССГ) з боку України входили шість прокурорів. Однак протягом останніх місяців в її складі не було жодного українського слідчого.

У виданні пояснили, звільнення прокурорів сталося в ході реформи Генеральної прокуратури України - на їх місце направлять нових слідчих.

МН17: Цемах подав до ЄСПЛ скаргу на Україну і НідерландиФігурант справи про знищення авіалайнера рейсу MH17 подав до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) скаргу проти України.

Як заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко на брифінгу 17 лютого, зміна українських слідчих у справі катастрофи MH17 в 2014 році є плановою.

Ця ротація не вплине на судовий процес у Гаазі, який повинен початися 9 березня 2020 року, оскільки українські прокурори завершили роботу над досьє ще влітку 2019-го.

Однак звільнення можуть позначитися на подальшому розслідуванні щодо інших можливих підозрюваних. Зокрема, як зазначив український прокурор Роман Хошовський, його наступникам буде потрібно не менше року, щоб ознайомитися з усіма документами і матеріалами справи по збитому Boeing 777.

Нагадаємо, Нідерланди пред'явили звинувачення фігурантам у справі МН17.

Також повідомлялося, що ГПУ звільнила керівника слідчої групи з розслідування падіння Boeing.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: