МН17: Цемах подав до ЄСПЛ скаргу на Україну і Нідерланди

Читать на русском
Фігурант справи про знищення авіалайнера рейсу MH17 подав до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) скаргу проти України.

Колишній бойовик «ДНР» і фігурант справи про знищення авіалайнера рейсу MH17 Володимир Цемах подав до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) скаргу проти України і Нідерландів.

Про це повідомляє російське агентство ТАСС, посилаючись на адвоката Цемаха Анатолія Кучерену.

«Я подав скаргу до ЄСПЛ в інтересах Цемаха. Поки більш детальної інформації у мене немає, чекаємо подальшого розвитку подій», - сказав Кучерена.

Адвокат підкреслив, що в скарзі Цемах звертає увагу на «обставини його викрадення» і утримання в СІЗО у Києві, а також нібито застосування до нього в камері психотропних препаратів.

«Все це кричущі порушення прав людини», - заявив він.

Нагадаємо, 7 вересня Україна передала РФ фігуранта справи про збитий над Донбасом малайзійський «Боїнг» рейсу MH17 Володимира Цемаха в рамках обміну полоненими. Пізніше повідомлялось, що Цемах повернувся в «ДНР».

Як відомо, прокуратура Нідерландів надіслала запит на тимчасовий арешт Цемаха в російські компетентні органи з метою екстрадиції в Нідерланди. Також, прокуратура Нідерландів вважає, що РФ свідомо дозволила Цемаху виїхати з країни, щоб не видавати його слідству.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: