Справа МН17: JIT дослідила, що бойовики отримували вказівки з Росії

Читать на русском
Спільна слідча група JIT з питань справи аварії рейсу МН17 заявила, що ключові фігури збройного угруповання отримували вказівки з Російської Федерації.
Ілюстративне фото.

Спільна слідча група (JIT) з питань справи аварії рейсу МН17 заявила, що ключові фігури збройного угруповання отримували вказівки з Російської Федерації.

Про це йдеться у звіті JIT.

Катастрофа «Боїнга» MH17: офіційна версія слідчої групи«Слово і Діло» підготувало інфографіку за офіційними даними слідчої групи щодо катастрофи Boeing MH17.

JIT провела бесіди з кількома свідками, які були членами «ДНР» влітку 2014 року: «У JIT, однак, є підстави припускати, що насправді вони отримали вказівки з Російської Федерації. JIT провела бесіди з кількома свідками, які були членами «ДНР» влітку 2014 року. Ці свідки заявили, що ключові фігури збройного угруповання отримували вказівки з Російської Федерації».

Їх показання підтверджуються телефонними розмовами, які були записані за тих часів.

Крім того, різні джерела, в тому числі показання свідків, вказують на те, що самопроголошений уряд «ДНР» фінансувався російськими доброзичливцями. За словами члена «ДНР», майже весь бюджет «ДНР» був профінансований за рахунок російських коштів.

Нагадаємо, Міжнародна слідча група (JIT) назвала імена чотирьох підозрюваних у причетності до катастрофи літака рейсу МН17 в 2014 році.

Раніше парламент Нідерландів проголосував за розслідування ролі України в катастрофі МН17.

Нагадаємо, рейс MH17, який вилетів з Амстердама до Куала-Лумпур, був збитий біля Тореза Донецької області, приблизно в 40 кілометрах від російського кордону 17 липня 2014 року. Внаслідок інциденту загинули 298 осіб, у тому числі 15 членів екіпажу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: