Назвали дату суду в Гаазі у справі МН17

Читать на русском
Перше судове засідання у справі про збитий літак рейсу MH17 Malaysia Airlines у Гаазі заплановано на 9 березня 2020 рік.

Перше судове засідання у справі про збитий літак рейсу MH17 Malaysia Airlines у Гаазі заплановано на 9 березня 2020 рік.

Про це в п'ятницю, 29 листопада, повідомляє NL Times.

Зазначається, що будівлю суду під час слухань будуть посилено охороняти, а засідання будуть транслюватися онлайн. Заради розгляду цієї справи Нідерланди навіть змінили законодавство - тепер частина слухань буде проходити англійською.

Зал суду буде вміщати півтисячі журналістів, а самі засідання будуть проходити протягом 25 тижнів: 9-13 березня, 23-27 березня, 8 червня - 3 липня і 31 серпня - 13 листопада. Суд також розглядатиме справу у 2021 році - з 1 лютого до 26 березня. Постраждалим буде надана можливість виступити в одному із залів суду. Однак незрозуміло, чи буде хтось із обвинувачених присутнім на засіданнях.

Слухатимуть справу троє суддів Окружного суду Гааги.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився в Донецькій області. Усі 298 осіб, які знаходилися на борту, загинули.

У травні 2018 року об'єднана слідча група підбила перші підсумки розслідування інциденту. Згідно з отриманими висновками, Boeing був збитий з російського зенітного комплексу Бук, який доставили на південний схід України з 53-ої зенітної ракетної бригади під Курськом.

У червні 2019 року прокуратура Нідерландів пред'явила звинувачення у справі про катастрофу рейсу MH17 на Донбасі у 2014 році чотирьом підозрюваним: Ігорю Гіркіну (Стрєлкову), Сергію Дубинському, Олегу Пулатову і Леоніду Харченку.

У РФ причетність російських військових до інциденту з малайзійським Boeing заперечують.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: