У справі МН17 можуть з’явитися нові підозрювані – Bellingcat

Читать на русском
У Bellingcat не виключають, що можуть з’явитися нові підозрювані у справі катастрофи рейсу МН17.
Ілюстративне фото - архів.

У Bellingcat не виключають, що можуть з’явитися нові підозрювані у справі катастрофи рейсу МН17.

Про це розповів засновник міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Еліот Гіґґінс.

Роковини загибелі рейсу MH17: що відомо про розслідування авіакатастрофиП’ять років тому, 17 липня 2014-го, над окупованим Донбасом сталася одна з найбільших авіаційних катастроф за всю історію.

«Я не знаю щодо свідків та інших схожих деталей, але, можливо, більше людей будуть звинувачені ще до початку судового процесу в березні 2020 року. Це буде тривалий процес, я очікую, що перше засідання буде радше адміністративним, а розгляд справи, по суті, почнеться пізніше», - зазначив засновник Bellingcat, пише «Укрінформ».

Зазначимо, у звіті Bellingcat йшлося про 12 причетних до катастрофи МН17. До цього JIT заявила, що для збиття MH17 була використана ракета BUK TELAR і що вона належить 53-й зенітної ракетній бригаді, яка є підрозділом російської армії в Курську Російської Федерації.

Крім того, цього року Міжнародна слідча група (JIT) назвала імена чотирьох підозрюваних у причетності до катастрофи літака рейсу МН17 в 2014 році.

Нагадаємо, рейс MH17, який вилетів з Амстердама до Куала-Лумпур, був збитий біля Тореза Донецької області, приблизно в 40 кілометрах від російського кордону 17 липня 2014 року. Внаслідок авіакатастрофи загинули 298 осіб, в тому числі 15 членів екіпажу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: