«Нафтогаз» оцінив збитки за активи в Криму

Читать на русском
Українська компанія просить суд зобов'язати РФ виплатити на користь групи НАК 5,2 млрд доларів.

НАК «Нафтогаз України» наприкінці червня подала до трибуналу при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі позовну заяву про розмір компенсації збитків, завданих експропріацією активів групи «Нафтогаз» в окупованому Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба НАК.

Так, група «Нафтогаз» просить суд зобов'язати РФ виплатити на користь позивачів 5,2 млрд доларів. Очікується, що трибунал винесе рішення про компенсацію збитків не раніше ніж наприкінці 2020 року.

Раніше суд визнав, що РФ порушила низку положень Угоди про захист інвестицій, экспроприировав активи групи «Нафтогаз» у Криму. Оскільки суд вирішив розділити виробництво на дві стадії, питання визначення компенсації збитків розглядатиметься на другий з них.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» отримала позитивний висновок арбітражу в Гаазі щодо позову проти Росії через захоплених активів компанії в окупованому Криму. Трибунал визнав свою юрисдикцію в цій справі.

Виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко заявив, що сума, яку «Нафтогаз» вимагає від Росії в трибуналі Гааги за активи в окупованому Криму, становить 8 млрд доларів включно з відсотками.

Як повідомлялося, Арбітражний трибунал у Парижі 26 листопада 2018 року ухвалив рішення про стягнення з Російської Федерації 1,3 млрд доларів збитків, завданих Ощадбанку внаслідок анексії Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: