У «Нафтогазі» готові обговорювати продовження контракту на транзит газу

Читать на русском
Голова Нафтогазу Андрій Коболєв заявив, що Україна готова обговорювати з російським Газпромом продовження контракту на транзит газу в Європу після 2024 року.

Голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв заявив, що Україна готова обговорювати з російським «Газпромом» продовження контракту на транзит газу в Європу після 2024 року.

Про це 10 лютого він повідомив в ефірі телеканалу Україна 24.

«Ми готові обговорювати продовження контракту. Ми, як альтернатива, готові також, що цей контракт буде обговорювати новий незалежний відокремлений оператор», - зазначив він.

За слова Коболєва, щоб досягти цього, Україні потрібно завершити впровадження європейського законодавства, що регулює український ринок газу.

«І тоді умови щодо цього продовження можуть бути кращими, ніж ті умови, які діють зараз», - підкреслив голова «Нафтогазу».

Раніше повідомлялося, що Росія готова продовжити угоду з Україною на транзит газу в разі успішної реалізації домовленостей.

Нагадаємо, що «Газпром» платитиме НАК «Нафтогаз» за транзит російського газу до Європи в 2020 році щонайменше на 2% більше, ніж торік.

З початку дії нового транзитного контракту з 1 січня Росія прокачала через українську ГТС 2 млрд кубометрів газу, заплативши за транспортування вдвічі більшого обсягу.

Як відомо, за новим транзитним контрактом Газпром повинен поставити через Україну 65 млрд кубів газу в 2020 році, а в наступні 4 роки по 40 мільярдів.

Російський «Газпром» у січні заплатив НАК «Нафтогаз України» 175,1 млн доларів за транзит газу за січень та 163,8 млн доларів за лютий 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: