«Схеми» відповіли на погрози Офісу президента

Читать на русском
Журналісти програми «Схеми» виступили із заявою у відповідь на загрози Офісу президента подати до суду.

Журналісти програми «Схеми» виступили із заявою у відповідь на погрози Офісу президента подати до суду в зв'язку із публікацією матеріалу про поїздку президента Володимира Зеленського до Оману і його можливу зустріч із головою Радбезу Росії Миколою Патрушевим.

Про це повідомили журналісти «Схем».

Обман про Оман? Чи вплине на рейтинг Зеленського його візит до АзіїДо Оману Зеленський разом із родиною полетів 5 січня. Раніше в прес-службі повідомили про офіційний візит, проте президент скористався послугами рейсового літака за власні кошти.

Журналісти заявили, що в їхніх матеріалах немає твердження, що зустріч між Зеленським і Патрушевим дійсно відбулася, а також, що Офіс президента спочатку приховував поїздку президента до Оману через що у громадськості залишилося багато питань.   «Замість того, щоб відповісти на питання, які до сих пір залишаються без відповіді, і прояснити досі незрозумілі моменти - Андрій Єрмак і Офіс президента в своїх заявах вдаються до дискредитації редакції та погрожують судом журналістам, які намагаються пролити світло на всю цю історію», - йдеться в заяві.

Також журналісти відзначили, що заклик Офісу президента до керівництва UA: Перший щодо поширення «недостовірної інформації» має ознаки тиску і втручання в редакційні справи.

«Держава дійсно фінансує Громадського мовника. Держава - тобто громадяни України, а не конкретний президент, Кабмін або Верховна рада. І тому, коли конкретному президенту, міністру або депутату не подобається, що транслює Громадський мовник, це не означає, що він має право на нього публічно тиснути», - повідомили в «Схемах».

Раніше, журналісти проекту «Схеми» оприлюднили розслідування, в якому повідомляється, що секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев приїжджав до Оману, коли там перебував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, ОПУ подає до суду на «Схеми» через сюжет щодо «зустрічі» Зеленського і Патрушева.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: