Обман про Оман? Чи вплине на рейтинг Зеленського його візит до Азії

Читать на русском
Дмитро Васильєвполітичний експерт

Поїздка президента України до Оману – дуже незрозуміла історія. Занадто багато суперечливої інформації, щоб робити однозначні висновки. Таку точку зору в коментарі «Слово і Діло» висловив політичний експерт Дмитро Васильєв.

Дмитро Васильєв передбачив, що подальші наслідки для Володимира Зеленського залежать від того, як ця історія буде розкручуватися політичними опонентами президента та його політичної сили.

«Очевидно, поїздка могла вплинути на рейтинг президента, але буквально за фактом самої події. Зважаючи на останні дослідження, візит до Азії особливо ніяк не позначився. Звичайно, є соціологічна похибка 1-2%. Однак наразі можна говорити про те, що візит до Оману не позначився на іміджі», – прокоментував політичний експерт.

Дмитро Васильєв припустив, що удар по рейтингу буде у двох випадках: якщо тему зможуть серйозно розкрутити опоненти або будуть виявлені серйозні докази, очевидні факти.

Експерт акцентував увагу на тому, що зараз вся інформація в ЗМІ та можливі зустрічі, у тому числі з секретарем Ради безпеки РФ, – це домисли.

Політичний експерт звернув увагу на повідомлення екскерівника ОПУ Андрія Богдана про те, що поїздка президента до Султанату Оман не була офіційним візитом, не мала офіційного статусу, а здійснювалася з приватною метою і за власні кошти.

Неможливість Патрушева. Колонка Леоніда ШвецяЗустріч Володимира Зеленського та Миколи Патрушева в Омані малоймовірна. Детальніше – в колонці Леоніда Швеця.

«Можливо, це був відпочинок або в президента були якісь особисті справи. Невідомо. Однак Богдан написав цю відповідь на запит вже фактично знаючи, що він йде з Офісу президента. Чи міг Богдан зробити свого роду дембельський акорд із присмаком помсти? Міг. Проте новий керівник ОПУ каже, що все надумано. Дуже багато інформації, яку ми не можемо підтвердити або спростувати», – прокоментував Дмитро Васильєв.

Підсумовуючи, експерт підкреслив, що навіть у разі того, якщо якась інформація ЗМІ з приводу візиту до Оману підтвердиться, навряд чи це стане провалом для Зеленського.

«Це не буде повний провал. Просто відбудеться просідання рейтингу, напевно, незначне», – резюмував Дмитро Васильєв.

Нагадаємо, до Оману Зеленський разом із родиною полетів 5 січня. Раніше в пресслужбі повідомили про офіційний візит, проте президент скористався послугами рейсового літака за власні кошти.

За даними розслідування «Схем», президент повернувся з Оману до Києва чартерним літаком Bombardier Global Express 6000 того дня, коли тим же бортом до Оману прилетів секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев. В ОПУ і Кремлі спростували версію про зустріч Зеленського й Патрушева.

Додамо, в Офісі президента мають намір звернутися до суду та назвали відвертою маніпуляцією розслідування «Схем».

Більше про поїздку президента до Оману - в авторському матеріалі Леоніда Швеця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: