У Кремлі повідомили деталі розмови Путіна із Зеленським

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський і президент РФ Володимир Путін під час телефонної розмови обговорили виконання мінських угод і висловили готовність до обміну полоненими.

Глава держави Володимир Зеленський і президент РФ Володимир Путін під час телефонної розмови обговорили виконання Мінських угод і висловили готовність до обміну полоненими.

Про це повідомляє пресслужба Кремля в п'ятницю, 14 лютого, пише ТАСС.

Ротація в оточенні Путіна: з чим пов'язана та чому небезпечнаПро відставку Суркова повідомив близький до нього російський політолог Олексій Чеснаков. Він зазначив, що причина – зміна курсу Кремля в українському напрямку.

Зеленський і Путін обговорили «аспекти врегулювання внутрішньоукраїнського конфлікту», реалізацію Мінських угод і рішень, схвалених на Нормандському саміті 9 грудня в Парижі.

«У зв'язку з відомими висловлюваннями представників українського керівництва Володимир Путін прямо поставив питання - чи має намір Київ реально виконувати Мінські домовленості», - йдеться в повідомленні.

Також обговорювалося розведення сил і розмінування на Донбасі, а також «висловлено готовність продовжити зусилля, спрямовані на звільнення і обмін пов'язаних із конфліктом утримуваних осіб».

Також повідомляється, що Путін «вказав на неприпустимість спотворення історичної правди про події Другої світової війни» та висловив співчуття у зв'язку із загибеллю українців у ДТП у Псковській області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні Зеленський і Путін провели телефонну розмову. Як повідомили в Офісі президента, йшлося, зокрема, про підготовку до саміту «нормандської четвірки».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: