Зеленський провів телефонну розмову з Путіним

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

Зазначається, що сторони обговорили виконання домовленостей, досягнутих під час Нормандського саміту 9 грудня 2019 року в Парижі, а також підготовку до наступної зустрічі лідерів «нормандської четвірки».

Окремо Володимир Зеленський та Володимир Путін акцентували увагу на процесі звільнення утримуваних українських громадян, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму, а також у Російській Федерації.

Також сторони погодилися з необхідністю активізувати роботу на рівні Тристоронньої контактної групи в Мінську задля реалізації досягнутих домовленостей.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що підготовка до зустрічі в Нормандському форматі, про проведення якої в квітні домовилися на саміті в Парижі, зараз не почалася.

9 грудня в Парижі відбувся саміт лідерів країн «нормандської четвірки». Президенти України, Росії, Франції та канцлер Німеччини Володимир Зеленський, Володимир Путін, Еммануель Макрон і Ангела Меркель обговорили питання врегулювання ситуації на Донбасі.

Також в Парижі відбулася перша двостороння зустріч Зеленського й Путіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: