Зеленський анонсував будівництво містечка для переселенців з Криму

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський заявив, що домовився з Туреччиною про будівництво містечка для переселенців з окупованого Криму в Херсонській області.

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що домовився з Туреччиною про будівництво містечка для переселенців з окупованого Криму в Херсонській області.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Вода до Криму: труднощі перекладу або що показали заяви АрахаміїПозицію щодо важливих проблем, які хвилюють громадян, влада дуже часто висловлює після великих скандалів.

За словами глави держави, в містечку для переселенців з окупованого Криму будуть передбачені місця для понад 500 кримськотатарських сімей. Зеленський сподівається, що будівництво містечка розпочнеться вже в цьому році.

«Ми хочемо побудувати таке містечко. Цього року ми повинні розпочати це робити», - заявив він.

Крім того, на контрольному пункті в'їзду-виїзду Чонгар планують створити спеціальний хаб для комфортного перетину українцями адміністративного кордону з окупованих Кримом, а також побудувати якісні дороги і забезпечити транспортне сполучення.

«Моя ідея в тому, щоб вони побачили, як ми відносимося до людей, до кримчан. Ти приїжджаєш, а тут - місто-парк. Відчуваєш різницю, адже тут все на вищому рівні: заправка, школа, дитсадок, будинки», - додав глава держави.

Раніше Комітет ВР ухвалив рішення про постачання води до Криму.

Також нагадаємо, у Зеленського відреагували на заяву Арахамія про воду для Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: