Мінветеранів підготувало санкції щодо кримських «чиновників»

Читать на русском
Мінветеранів підготувало проєкт розпорядження про застосування санкцій проти кількох десятків осіб причетних до захоплення кораблів ВМС України в Керченській протоці.

Мінветеранів підготувало проєкт розпорядження про застосування санкцій проти кількох десятків осіб причетних до захоплення кораблів ВМС України в Керченській протоці, а також проти так званих «слідчих», «прокурорів» та «суддів», які влаштовували політично мотивовані переслідування, судилища над українськими громадянами в анексованому Криму.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що фахівці Мінветеранів спільно із «Кримською правозахисною групою» зібрали достатньо інформації і наразі проєкт направлено на погодження до профільних органів влади.

Зокрема, після погодження проєкт розпорядження буде винесено на розгляд Кабінету міністрів України і в разі схвалення урядом стане підставою для ухвалення Радою національної безпеки і оборони України рішення про застосування санкцій.

«Мінветеранів наголошує, що права людини - це основні права, які не підлягають обговоренню і є незаперечними, а їх порушення є найбільшим злочином проти людини», - наголосив начальник управління з питань АРК і міста Севастополя Сергій Мокренюк.

Нагадаємо, Канада наклала санкції на шістьох росіян за організацію незаконних виборів в окупованому Криму.

Також повідомлялося, що Міністерство фінансів США розширило санкції проти Росії за триваючу агресію проти України та анексію Криму.

28 січня санкції щодо РФ розширив Євросоюз за проведення «виборів» в окупованому Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: