Мін'юст США перевіряє отриману від Джуліані інформацію щодо України

Читать на русском
Генпрокурор США Вільям Барр підтвердив, що Мін'юст вивчає всю інформацію щодо України, зокрема отриману від адвоката Трампа Рудольфа Джуліані.

Генпрокурор США Вільям Барр підтвердив, що Мін'юст вивчає всю інформацію щодо України, зокрема отриману від адвоката Трампа Рудольфа Джуліані.

Про це він заявив у понеділок на пресконференції, коментуючи висловлювання сенатора Конгресу США Ліндсі Грема, який повідомив, що у Джуліані є інформація про діяльність в Україні сина колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена - Хантера. За його словами, Мін'юст має намір перевірити достовірність відомостей, наданих адвокатом американського президента.

«Міністерство відкрите до будь-якої інформації, але ми повинні бути дуже обережні до інформації, що надходить з України», - зазначив генпрокурор, відповідаючи на питання про заяви сенатора. «Ми не можемо приймати все на віру», - підкреслив він.

«Будь-яка інформація щодо України повинна ретельно перевірятися відомством, спецслужбами. Ми оцінюємо достовірність таких даних, - сказав Барр. - Це стосується всієї інформації, що надходить до нас щодо України, зокрема тієї, про яку нам може заявити пан Джуліані».

Нагадаємо, голова Юридичного комітету Сенату США республіканець Ліндсі Ґрем запросив Руді Джуліані виступити перед Комітетом зі свідченнями про свою нещодавню подорож до України.

Раніше, 4 грудня, особистий адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані прибув до Києва з наміром зустрітися з колишнім генеральним прокурором України Віктором Шокіним і прокурором Костянтином Куликом у справі про імпічмент Трампа.

Згодом Джуліані оприлюднив звіт про поїздку до України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: