Трамп пояснив доручення Джуліані займатися Україною

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп розповів, чому доручив своєму особистому адвокату Руді Джуліані працювати над політикою щодо України.

Президент США Дональд Трамп розповів, чому доручив своєму особистому адвокату Руді Джуліані працювати над політикою щодо України.

Про це повідомляє Fox News.

«Він знакова фігура в цій країні з двох причин. Він був великим мером в історії Нью-Йорка, і він був найбільшим борцем зі злочинністю, ймовірно, за останні 50 років», - заявив Трамп.

Джуліані раніше обіймав посаду мера найбільшого міста США і федерального прокурора.

«Він також мій друг. Він чудова людина ... Коли ви маєте справу з корумпованою країною - якщо Руді Джуліані - він отримав повноваження через свою репутацію. ... Коли Руді Джуліані їде туди і чуєш, що це корумпована країна, для мене це дуже багато означає», - додав Трамп.

Джуліані не має офіційної посади в адміністрації Білого дому, а тому його надмірна роль у формуванні політики США щодо України є одним з ключових питань у розслідуванні про імпічмент президента.

20 листопада на відкритих слуханнях посол США в ЄС Гордон Сондленд заявив про пряму вказівку Трампа працювати з Джуліані, щоб змусити українське керівництво почати справу проти Джо Байдена.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: