Волкер та Джуліані обговорювали зустріч із помічником Зеленського

Читать на русском

Адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані оприлюднив частину свого листування із спецпредставником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером.

Адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані оприлюднив частину свого листування із спецпредставником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером.

У повідомленнях Волкер розповів Джуліані про помічника президента України Андрія Єрмака.

Публікація розмови з Трампом: як Україні використати ситуаціюБілий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським, через що в США розпочато процедуру імпічменту американського лідера.

Як повідомляє «Голос Америки», під час інтерв'ю на каналі Fox News Джуліані показав, як він стверджує, частину його листування з Волкером. З листування видно, що Волкер обговорював з особистим адвокатом Трампа українську тему і допомагав зв'язатися з людьми в адміністрації Зеленського.

Зокрема, в повідомленні 19 липня, Волкер пише: «Пане мер, приємно було поснідати вранці. Як ми обговорили, зв'язую вас з Андрієм Єрмаком, який дуже близький до президента Зеленського ...».

Згідно з іншим текстовим повідомленням Волкер запропонував Джуліані проконсультувати його про Зеленського та динаміку російсько-українських відносин. Джуліані наполягає, що він діяв від імені Держдепартаменту США.

Він додав, що Помпео знав про його спілкуванні з Волкером. Джуліані також сказав, що йому «дуже шкода», що сталося з Волкером і відкинув припущення, що саме Волкер може бути автором скарги, поданої в рамках програми захисту викривачів корупції.

Нагадаємо, спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер заявив що йде з посади.

За даними The Times, очікується, що Волкер буде допитаний наступного тижня, щодо розслідуванням імпічмента президента США Дональда Трампа Палатою представників.

Згідно з повідомленням ЗМІ, адвокат президента США Рудольф Джуліані мав кілька телефонних розмов і зустрічей з помічником президента України Андрієм Єрмаком.

Раніше, 25 вересня, Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським, через якого в США почали процедуру імпічменту.

Зеленський публічно заперечує, що президент США чинив на нього тиск.

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про скандал і можливий імпічмент Трампу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: