Зеленський заявив, що ніколи не зустрічався з адвокатом Трампа Джуліані

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський заявив, що ніколи не зустрічався і не розмовляв з адвокатом президента США Руді Джуліані.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ніколи не зустрічався і не розмовляв з адвокатом президента США Руді Джуліані.

Джуліані, за словами автора анонімної скарги, викликаної розмовою глав України і США, грав ключову роль в реалізації приписуваних американськими демократами президенту Дональду Трампу побажань дискредитувати свого ймовірного політичного опонента Джо Байдена, колишнього віце-президента США.

«Я ніколи не зустрічався з Руді Джуліані і не розмовляв з ним», - заявив Зеленський під час брифінгу.

Телефонна розмова президентів США і України Дональда Трампа та Володимира Зеленського опинилася в центрі уваги після публікацій в ЗМІ про те, що співробітник розвідки визнав її тривожною і направив скаргу своєму керівництву.

Раніше була оприлюднена розшифровка телефонної розмови, а в четвер і сама скарга. Опублікована стенограма підтвердила, що Трамп попросив Зеленського провести розслідування обставин звільнення колишнього генпрокурора України Віктора Шокіна, який розслідував діяльність Burisma Group, до складу директорів якої входив син колишнього віце-президента США Джо Байдена, і справи самого Хантера Байдена.

Демократи почали процедуру імпічменту проти Трампа в палаті представників, звинувачуючи його в тому, що він просить допомоги іноземної держави для втручання у вибори через спробу дискредитації політичного противника - Байдена. Трамп звинувачення заперечує.

Також демократи в рамках парламентського розслідування викликали повістками для дачі показань держсекретаря США Майка Помпео, Курта Волкера, а також адвоката Трампа Руді Джуліані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: